Boost je weerstand!

Het is winter en hoewel de echte kou dit jaar lang op zich liet wachten, merken we in deze tijd dat onze weerstand wat minder wordt. Door de lagere luchtvochtigheid drogen de slijmvliezen in je luchtwegen sneller uit, waardoor bijvoorbeeld het verkoudheidsvirus makkelijk kan toeslaan. Tijd om je immuunsysteem een boost te geven met extra aandacht voor gezonde voeding. Kies regelmatig voor onderstaande producten zodat je je ook tijdens de koude wintermaanden fit en gezond voelt.

Zwarte bessen, blauwe bessen, grapefruit & kiwi

Zowel de flavenoïden (natuurlijke kleurstoffen) als de hoge dosering vitamine C in deze vruchten verbeteren je weerstand. Ze beschermen tegen virussen en vangen vrije radicalen weg door de hoge concentratie aan anti-oxidanten.

Zoete aardappelen en pompoen

Net als wortelen zitten ze vol betacaroteen, een antioxidant die je cellen gezond houdt. De flinke dosis vezels helpt je darmen gezond te houden. Daarnaast is ook sla rijk aan vezels.

Bimi

Een echte ‘hype-groente’, en terecht want zeer rijk aan foliumzuur, flavenoïden en vezels. Bimi is ontstaan uit een kruising tussen broccoli en chinese groene kool en bevat een heel hoge dosering gezonde nutriënten.

Ongezouten noten

Neem dagelijks een klein handje om een flinke portie van het anti-oxidant vitamine E en belangrijke B-vitamines binnen te krijgen. Goed voor een gezonde huid, haren en nagels die er in de winter vaak wat doffer uitzien.

Over Fleur

In 2008 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Post hbo heb ik mijn diploma tot sportvoedingsadviseur behaald.  Na mijn studie heb ik drie jaar gewerkt als klinisch diëtist op een aantal afdelingen in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast heb ik als vrijgevestigd diëtist  veel cliënten met verschillende gezondheidsproblemen begeleid. Sinds 2014 werk ik bij Zuiver en Tennis Academy Amstelpark, waar ik met veel plezier de fitnessleden van Zuiver en tennissers van Amstelpark begeleid bij het optimaliseren van hun voeding en het bereiken van hun doelen. Gezond en lekker eten gaan voor mij hand in hand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *