3 redenen om vandaag naar buiten te gaan

De zon laat zich vandaag weer van zijn beste kant zien. Spawellnessgids.nl geeft je daarom 3 redenen om vandaag naar buiten te gaan!

  1. Het geeft je uiteindelijk een relaxt gevoel
    Heb je vaak last van een gespannen of een gestrest gevoel? Dan heb je waarschijnlijk een hoog gehalte van hormoon cortisol in je lichaam. Door even naar buiten te gaan neem je afstand van stressfactoren waardoor je hoofd even “leeg” wordt. De natuur zal een ontspannend effect op je hebben!
  2. De natuur heeft een positief effect op je humeur
    Door te bewegen en te wandelen maakt je lichaam endorfine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je vrolijker wordt. Daarnaast neemt je lichaam ook meer zuurstof op. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich kan ontdoen van afvalstoffen.
  3. Het bevordert je concentratie en creativiteit
    Uit onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Stanford, is naar boven gekomen dat een wandeling zorgt voor een boost van de hersenen. Dankzij de frisse buitenlucht zul je betere inzichten krijgen, kom je sneller op betere ideeën en zal je merken dat je een betere focus hebt. Het is zelfs zo, dat twintig minuten in de natuur doorbrengen hetzelfde oppeppende effect heeft als een kop koffie.

Kort samengevat dus genoeg redenen om in je pauze even lekker naar buiten te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *