4 tips voor het kopen van een hoofdkussen

Merk je dat je steeds vaker last begint te krijgen van rug- of nekklachten en gaat dit ten koste van je nachtrust? Dan zou je eens kunnen overwegen om je hoofdkussen te vervangen. Spawellnessgids.nl heeft 5 tips voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen.

1. Materiaal van het hoofdkussen

Het is goed om vooraf te weten dat kussen van verschillende materialen gemaakt zijn. Denk hierbij aan visco-elastisch schuim, dons, veren en synthetisch. Het voordeel van dons en veren is dat het doorgaans goed vormbaar is. Heb je liever een kussen dat verwarmt? Dan is visco-elastisch het materiaal waar je naar op zoek moet gaan. Synthetische kussens zijn doorgaans iets stugger en minder vorm- en vouwbaar. Let er dus vooraf goed op wat jou wensen en voorkeuren zijn.

2. Heb je een hard of een zacht matras?

Hoe hard is jouw matras? Dit is een vraag die je jezelf vooraf moet stellen. Hoe harder het matras, des te hoger/dikker het hoofdkussen moet zijn. Dit heeft te maken met een goede ondersteuning van het hoofd. Bedenk daarnaast ook in welke positie je vaak slaapt? Slaap je op je buik? Dan kun je het beste een dun kussen aanschaffen ten behoeve van een goede ademhaling.

3. Probeer het hoofdkussen uit

Het is belangrijk dat je het kussen comfortabel vindt liggen en daarom is het aan te raden om in de winkel al een paar kussens te proberen. Verkopers kunnen je doorgaans adviseren welk kussen het beste bij jou wensen past. Heb je uiteindelijk een kussen gevonden dat aan je wensen voldoet? Vraag dan aan de verkoper of je een testkussen mee naar huis mag nemen zodat je het kussen een aantal nachten kunt uit proberen.

4. Anti-allergisch

Heb je een allergie? Dan is het raadzaam om goed op te letten welk kussen je koopt. Er zijn namelijk kussens verkrijgbaar die speciaal geschikt zijn voor mensen met een allergie. Ook zijn er speciale hoezen die je bij een allergie om je kussen heen kunt doen.

 Lees ook alles over het voorkomen van een ochtendhumeur.

Een reactie op “4 tips voor het kopen van een hoofdkussen

  • februari 20, 2017 at 2:30 pm
    Permalink

    Ik slaap nu vooral veel met nekkussentjes, die geven mij een betere ondersteuning. Vooral in mn nek en hoofd heb ik smorgens vaak last. Gelukkig heb ik geen last van allergie!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *