85 minuten fietsen voor een patatje

Het aangeven van de hoeveelheid energie (calorieën) op voedingsmiddelen, heeft veel minder effect op het maken van gezonde keuzes dan wanneer er bij staat: “Om dit patatje te verbranden moet je 51 minuten hardlopen”. Door bij een product of menu te plaatsen hoe lang het duurt om de desbetreffende voeding te verbranden, maken mensen gezondere keuzes.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Texas Christian University, uitgevoerd onder 300 mensen tussen de 18 en 30 jaar. Het onderzoek laat ons zien dat mensen die een menu ontvangen met daarop informatie over beweging, 15 procent minder eten dan de mensen die geen enkele tekst of alleen de hoeveelheid calorieën bij hun menu krijgen.

“Iedereen weet wat een stukje hardlopen inhoudt”, zegt hoofdonderzoeker Ashlei James. “Terwijl ze veel minder betekenis kunnen geven aan het woord ‘calorie’.”

Check hieronder wat jouw work-out wordt na een weekendje snacken:

Voedingsmiddel        Fietsen Hardlopen
flesje bier, 140 kcal 20 minuten 12 minuten
glas wijn, 158 kcal 23 minuten 13 minuten
zakje chips , 220 kcal 32 minuten 20 minuten
ham-kaas croissant, 260 kcal 37 minuten 22 minuten
broodje kroket, 325 kcal 47 minuten 28 minuten
portie friet met mayonaise, 590 kcal 85 minuten 51 minuten

 

Bron: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/foas-mld041813.php

Over Fleur

In 2008 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Post hbo heb ik mijn diploma tot sportvoedingsadviseur behaald.  Na mijn studie heb ik drie jaar gewerkt als klinisch diëtist op een aantal afdelingen in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast heb ik als vrijgevestigd diëtist  veel cliënten met verschillende gezondheidsproblemen begeleid. Sinds 2014 werk ik bij Zuiver en Tennis Academy Amstelpark, waar ik met veel plezier de fitnessleden van Zuiver en tennissers van Amstelpark begeleid bij het optimaliseren van hun voeding en het bereiken van hun doelen. Gezond en lekker eten gaan voor mij hand in hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *