Breakfast it is

Met een gezond, volwaardig ontbijt begin je je dag vol energie. Je voorziet je lichaam na een nacht slapen van de nodige eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen en brengt je bloedglucosespiegel weer op peil. Goed ontbijten voorkomt vaak ook dat je later op de dag te veel eet.

Maar wat is nu een ideaal ontbijt om je dag mee te beginnen? Kies je voor een sneetje brood, een eitje, een kommetje havermout of liever alleen fruit? Of heb je vaak haast en doe je het met een kant-en-klaar drinkontbijt, of minder gezond…..met alleen een kop koffie?

Hieronder het recept voor een simpele én gezonde granola, superlekker met kwark of yoghurt. Maak hem in het weekend zodat je op werkdagen ’s ochtends in twee tellen een gezond ontbijtje klaar hebt. No excuses anymore, breakfast it is.

Sinaasappelgranola met gember (van puurgezond.nl)
voor 10-12 porties
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten:

125 gram grofgehakte hazelnoten en/ of amandelen
150 gram speltvlokken/boekweitvlokken
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels lijnzaad
1 sinaasappel
stukje geschilde verse gember (ca. 2 cm)
2 eetlepels (kokos)olie
10 gedroogde abrikozen, cranberries of dadels in stukjes

bakpapier

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 °C.  Meng de noten, vlokken en zaden. Rasp alleen de oranje schil van de sinaasappel boven het granolamengsel (het wit eronder is bitter). rasp de gember fijn boven het mengsel. Smelt de kokosolie. Pers de halve sinaasappel uit en schep het sap met de gesmolten kokosolie door de granola. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet 15 minuten in de oven tot de granola krokant is. Laat afkoelen, meng de abrikozen, cranberries of dadels erdoor. Bewaar in een goed afgesloten bakje.

Lees ook meer over: home made mueslirepen

Over Fleur

In 2008 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Post hbo heb ik mijn diploma tot sportvoedingsadviseur behaald.  Na mijn studie heb ik drie jaar gewerkt als klinisch diëtist op een aantal afdelingen in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast heb ik als vrijgevestigd diëtist  veel cliënten met verschillende gezondheidsproblemen begeleid. Sinds 2014 werk ik bij Zuiver en Tennis Academy Amstelpark, waar ik met veel plezier de fitnessleden van Zuiver en tennissers van Amstelpark begeleid bij het optimaliseren van hun voeding en het bereiken van hun doelen. Gezond en lekker eten gaan voor mij hand in hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *