De grootste sauna’s van Nederland

Ben jij een echte saunaliefhebber en ben jij op zoek naar een groot sauna  -of wellnessresort? Spawellnessgids heeft de grootste resorts in Nederland op een rijtje gezet!

Spa Sport Hotel Zuiver

Heerlijk een dagje ontspannen in de hoofdstad? Dat kan bij Spa Sport Hotel Zuiver! Met maar liefst acht verschillende sauna’s (o.a. muzieksauna, infraroodsauna en een haardsauna), diverse baden en hottubs, prachtige relaxruimtes en een 40 meter lang zwembad, bent u verzekerd van een heerlijke ontspannen dag.  Tot slot organiseren de saunameesters van Zuiver zeven dagen per week unieke opgietingen.

Veluwse Bron

Een dag lang ontspanning en rust in een natuurrijke omgeving. Dat is waar je verzekerd van bent bij de Veluwse Bron. Dit wellnesscentrum ligt op een uitgestrekt landgoed met een prachtig uitzicht over een groot meer.  De unieke wellnessfaciliteiten zorgen ervoor dat je een onvergetelijke spa dag zult hebben.

De Zwaluwhoeve

Het centraal gelegen wellnesscentrum De Zwaluwhoeve, is één van de meest bekende sauna’s in Nederland.  Het complex heeft onlangs een makeover gehad waardoor diverse faciliteiten verder verbeterd zijn.  Bij De Zwaluwhoeve kan je onder andere genieten van de Finse Panoramasauna, Lichttherapiesauna, unieke infraroodsauna, kruidenbaden en whirlpools. Mede dankzij de omvang en diversiteit aan faciliteiten vormt De Zwaluwhoeve één van de grootste sauna’s van Nederland.

Thermen Bussloo

Thermen Bussloo mag niet ontbreken in het rijtje “grootste sauna’s van Nederland”. Al 3 jaar op rij is Thermen Bussloo gekozen tot Beste Wellnessresort van Nederland. Dit saunacomplex vind je terug op de Veluwe tussen Apeldoorn en de IJssel . Thermen Bussloo beschikt onder andere over diverse baden en sauna’s, een ruim buitengebied, een ligweide en zelfs een strand.

4 reacties op “De grootste sauna’s van Nederland

 • mei 4, 2016 at 12:02 pm
  Permalink

  Ik mis in dit rijtje grootste sauna’s van Nederland nog wel een aantal.. Bijvoorbeeld Elysum of Spa Puur! Maar eerlijk toegegeven horen de sauna’s die in dit artikel genoemd staan wel in dit rijtje thuis. Heb ze allemaal al een keer bezocht en zeer indrukwekkend en uiteenlopend qua stijl.

  Reply
 • augustus 3, 2016 at 8:44 am
  Permalink

  Ik ben echt een liefhebber van Spa Zuiver. Ik kom er zo’n 3 keer per jaar en elke keer is het weer een genot om er mijn tijd door te brengen.

  Reply
 • oktober 4, 2016 at 9:34 am
  Permalink

  Mijn voorkeur gaat toch uit naar de iets kleinere sauna’s. Deze sauna’s zijn vaak iets gemoedelijker en rustiger. Je hebt meer de vrijheid om van alle faciliteiten te genieten zonder je te hoeven ergeren aan grote bezoekersaantallen.

  Reply
 • oktober 4, 2016 at 9:38 am
  Permalink

  Het grootste wellness resort dat ik in Nederland heb bezocht was Thermen Bussloo. Prachtig resort met ontzettend veel faciliteiten. Toch ben ik, net zoals Ans, een liefhebber van de kleinere sauna’s.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *