Hoe overleef je de eerste week op kantoor na je vakantie?

Zie je er na een heerlijke vakantie vol vrijheid en zonder stress enorm tegen op om weer aan het werk te gaan? Je bent niet de enige; een derde van de werknemers staat niet te springen om weer te gaan werken. Toch kun je met de volgende tips proberen om weer met plezier aan het werk te gaan.

Acclimatiseren
Na je vakantie is het belangrijk om thuis weer even een dag of twee te acclimatiseren. Het is belangrijk om te herstellen van een vakantie want het reizen kan vermoeiend zijn. Pak op gemak je koffers uit en blijf ontspannen.

E-mails
Voor veel teruggekeerde vakantiegangers is het aan angstgegner: de mailbox openen. Bepaal welke e-mails prioriteit hebben en begin bij de meest recente e-mails. De kans is namelijk groot dat oudere e-mails over hetzelfde onderwerp gingen en niet meer relevant zijn.

Plan een motivatietrip
Kom direct weer in de vakantiebestemming door een volgende vakantie te boeken. Je zult merken dat je stemming een stuk beter wordt en je met minder tegenzin weer naar je werk gaat.

Ga sporten
Om weer in je oude ritme te komen inclusief een actief dagritme, is het belangrijk om weer te gaan sporten of bewegen.

Stappenplan
Veel mensen maken tijdens een vakantie nieuwe plannen vanwege de rust om na te denken. Deel je plannen want als je voornemens deelt is er meer kans van slagen.

Laat de tv uit
De meeste vakantieganger kijken op vakantie geen tv maar lezen een boek of doen een spelletje. Door het ontbreken van een televisie hebben mensen het gevoel dat ze veel meer tijd hebben.

Bezoek een sauna
Om van de rust te genieten die je op vakantie hebt ervaren, is het bezoeken van een sauna de beste optie. In een sauna is het rustig, staat je telefoon uit en kun je volledig ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *