Home made mueslirepen

De schappen van de supermarkt liggen er vol mee; makkelijke ‘gezonde’ repen voor de snelle trek. Vol granen, noten en fruit, maar vaak ook vol toegevoegde suikers en additieven. De echt gezondere versies zijn vaak een stuk prijziger. Beter dus om ze zelf te maken. Zo weet je precies wat je eet én betaal je niet onnodig teveel voor je tussendoortje.

Ingrediënten voor ca. 10 repen:

75 gram havermout

75 gram (gemengde) noten

150 gram gedroogd fruit (dadels, abrikozen, pruimen, rozijnen, cranberries)

1 eetlepel kaneel

2 eetlepels honing

2 eetlepels kokosolie of boter

1 eetlepel water

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout, noten, het gedroogde fruit en de kaneel in de blender tot alles in kleine stukjes is.

Smelt de honing langzaam in een pannetje tot het vloeibaar is. Voeg de eetlepels kokosolie of boter en water toe en meng tot alles goed opgelost is.  Zet het vuur uit en voeg het muesli mengsel uit de blender toe. Meng goed door elkaar zodat er een kleverig mengsel ontstaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Giet het mueslimengsel op het bakpapier en verdeel het er gelijkmatig overheen. Zorg ervoor dat het ongeveer 1 centimeter dik is.

Zet de plaat in de oven en bak in ca. 15 minuten. Laat de muesliplaat goed afkoelen voor je er repen uit kunt snijden.

Over Fleur

In 2008 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Post hbo heb ik mijn diploma tot sportvoedingsadviseur behaald.  Na mijn studie heb ik drie jaar gewerkt als klinisch diëtist op een aantal afdelingen in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast heb ik als vrijgevestigd diëtist  veel cliënten met verschillende gezondheidsproblemen begeleid. Sinds 2014 werk ik bij Zuiver en Tennis Academy Amstelpark, waar ik met veel plezier de fitnessleden van Zuiver en tennissers van Amstelpark begeleid bij het optimaliseren van hun voeding en het bereiken van hun doelen. Gezond en lekker eten gaan voor mij hand in hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *