Is tanden bleken veilig?

Voordat je besluit om je tanden te laten bleken is het belangrijk om je in te lezen over de risico’s. Vanaf 1 november 2012 mogen alleen tandartsen nog tandbleekproducten gebruiken/verkopen met meer dan 0,1% waterstofperoxide. Dit middel is nodig om je tanden de gewenste witte kleur te geven. Tandartsen mogen dit pas verkopen wanneer de behandeling in de tandartspraktijk begint.

Over het algemeen is tanden bleken veilig, mits je dit door de juiste tandarts laat doen. Bij een gerenommeerde en ervaren tandarts mag je er van uit gaan dat je tandvlees goed beschermd wordt door een op maat gemaakt bitje. Let er op dat je tot 3 uur na de behandeling niks eet. Dit komt omdat je glazuur op dat moment zachter is dan normaal. De tandarts zal daarnaast ook altijd je gebit controleren op o.a. lekkende vullingen.

Te vaak je tanden bleken

Let er op dat je niet te vaak je tanden bleekt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het glazuur op je tanden wordt aangetast en zal het zijn glans verliezen. Ga daarnaast op internet altijd op zoek naar een aantal reviews over de desbetreffende tandartspraktijk. Je kunt vervolgens je keuze baseren op o.a. de informatie op de websites en de ervaringen van andere patiënten.