Is zeezout gezonder dan keukenzout?

Deze week gaat Spawellnessgids.nl in op deze brandende vraag!

In onze maatschappij heerst de misvatting dat zeezout gezonder is dan keukenzout. Dit is in de praktijk niet waar. Beide zoutsoorten bevatten namelijk hetzelfde percentage natrium. Het is belangrijk om voorzichtig om te springen met natrium. Te veel natrium kan het risico op diverse ziekten en aandoeningen vergroten. Je kunt hierbij denken aan nierziekten, maagkanker, botontkalking en vaatziekten. 

Heb je last van een hoge bloeddruk?

Zeker voor mensen die last hebben van een hoge bloeddruk is het belangrijk dat je niet te veel zout tot je neemt. Door minder zout te eten wordt de kans op een hoge bloeddruk kleiner. Elke gram die je minder eet telt!

Het advies dat doorgaans wordt gegeven is om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen. Omgerekend staat dit gelijk aan 2,4 gram natrium. Wil je zelf in de hand houden hoeveel zout je binnenkrijgt? Maak dan zelf je sauzen, marinades en dressings. Op deze manier kun je zelf bepalen hoeveel zout je toevoegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *