Shaken or stirred

Heb je een drukke baan, kinderen of vergeet je vaak een maaltijd of tussendoortje te nemen? Grote kans dat jouw voedingspatroon niet zo regelmatig is en dat is niet zo best voor je metabolisme, ofwel je energiehuishouding in je lichaam.

Met een simpele shake heb je binnen no time een lekkere gezonde maaltijd of tussendoortje binnen, of je neemt hem mee in een thermosfles met wat ijsblokjes, blijft ie lekker koel. Een mooie manier dus om jouw voedingspatroon mee te verbeteren.

Hieronder een paar tips:

  • Geen tijd of geen sapcentrifuge of blender? Mix dan (biologisch) fruit- , bieten- of wortelsap uit een pak of fles met magere yoghurt, kwark of (soja)melk, even roeren en klaar!
  • Wel een blender of staafmixer? Kies een fruit-, bieten- of wortelsap als basis en blend er verse spinazie, verse munt, basilicumblaadjes, banaan, aardbeien, bessen, kiwi of andere bladgroente en zacht fruit doorheen. Verrijk je shake met eiwitten door er magere yoghurt, kwark of (soja)melk aan toe te voegen.
  • Een echte energie boost nodig? Mix een handje noten, avocado, havermout of muesli door je shake met behulp van de blender of staafmixer.
  • Liever niet teveel koolhydraten en weinig calorieën? Maak dan een groente shake. Mix tomaten-, groente- of bietensap met verse groente of maak hem helemaal zelf in de sapcentrifuge en blender. Niks is te gek, alles mag; venkel, courgette, komkommer, wortel, spinazie, gember, tomaten, paprika, kool, etc.

Over Fleur

In 2008 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Post hbo heb ik mijn diploma tot sportvoedingsadviseur behaald.  Na mijn studie heb ik drie jaar gewerkt als klinisch diëtist op een aantal afdelingen in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast heb ik als vrijgevestigd diëtist  veel cliënten met verschillende gezondheidsproblemen begeleid. Sinds 2014 werk ik bij Zuiver en Tennis Academy Amstelpark, waar ik met veel plezier de fitnessleden van Zuiver en tennissers van Amstelpark begeleid bij het optimaliseren van hun voeding en het bereiken van hun doelen. Gezond en lekker eten gaan voor mij hand in hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *