Voor het eerst naar de sauna?

Sta je op het punt om voor het eerst naar de sauna te gaan? Dan is het verstandig om je van tevoren eerst even in te lezen! Een saunabezoek kan de eerste keer best spannend zijn en om die reden voorzien wij jullie deze week van enkele tips.

Wat moet ik zelf meenemen?

Gedurende je verblijf in een sauna –of wellnessresort is het vrijwel altijd verplicht om een aantal dingen bij je te hebben. Vaak zijn dit:

 • Een groot badlaken
 • Slippers
 • Een badjas

Vrijwel ieder wellnessresort beschikt over een restaurant, rustruimte of een tuin. In deze ruimtes is het gebruikelijk dat je een badjas draagt of een handdoek omslaat. Uit oogpunt van veiligheid en hygiëne is het verplicht om slippers te dragen. Je voorkomt hiermee dat je uitglijdt op plekken waar het bijvoorbeeld vochtig is. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om tussen de saunarondes door een tijdschrift of boek te lezen.

Heb je zelf geen slippers, badjas of badlaken in huis? Geen probleem! Veel sauna of- wellnessresorts bieden je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een badjas of badlaken te huren. Kijk voor de zekerheid altijd even op de website van het saunacomplex voor de mogelijkheden.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

Vrijwel iedere saunabezoeker komt voor zijn of haar rust naar de sauna. Het wordt daarom ook op prijs gesteld als je je rustig gedraagt. Ben je met een vriend of vriendin naar de sauna? Praat dan altijd op een rustige en zachte toon en houd rekening met andere saunabezoekers.

Uit het oogpunt van privacy is het niet toegestaan om mobiele telefoons en (foto)camera’s mee te nemen. Daarnaast kunnen er nog andere regels zijn die per wellnessresort kunnen verschillen. Wij raden je aan om voorafgaand aan je bezoek altijd even de huisregels door te lezen.

Wil je weten hoe je een saunaronde het beste kunt doorlopen? Lees dan ons eerdere artikel “de ideale saunagang”.

 

9 reacties op “Voor het eerst naar de sauna?

 • februari 11, 2016 at 10:13 am
  Permalink

  Handig om te lezen dat je zelf nog wat dingen mee moet nemen. Ik ga binnenkort zelf voor de eerste keer naar de sauna, ik ben benieuwd!

  Reply
  • februari 15, 2016 at 11:57 am
   Permalink

   Vergeet in ieder geval niet je slippers mee te nemen, zoals ook in dit artikel wordt omschreven. Het kan in sommige spa’s/sauna’s best glad zijn. Een goede tip voor de beginnende saunabezoeker.

   Reply
   • april 1, 2016 at 1:04 pm
    Permalink

    Inderdaad een goede tip. Bij mijn eerste saunabezoek was ik ook mijn slippers vergeten. Scheelt je toch weer een aantal euro op je spa bezoek! Lees daarnaast voor je bezoek even de huisregels. Staan soms wel handige dingen in om te weten.

    Reply
 • februari 15, 2016 at 12:25 pm
  Permalink

  Ik ben nog nooit eerder naar een sauna geweest maar ik wil het echt een keer goed beleven. Heeft iemand tips voor mij welk wellnessresort ik het beste kan bezoeken?

  Reply
 • februari 24, 2016 at 11:38 am
  Permalink

  De eerste keer naar de sauna was voor mij ook enorm spannend. Natuurlijk niet voorbereid afgereisd naar een saunacomplex dus moest er werkelijk alles nog huren. Gelukkig ben ik inmiddels een ervaren saunabezoeker en fijn dat mensen hierdoor vroegtijdig geïnformeerd kunnen worden.

  Reply
 • maart 2, 2016 at 11:20 am
  Permalink

  Ik heb laatst de knoop doorgehakt om eens niet op een badkledingdag naar de sauna te gaan. Omdat dit de eerste keer was heb ik wel een sauna uitgekozen waar het niet te druk is. Houd er rekening mee dat je zowel slippers, een handdoek als een badjas meeneemt!

  Reply
 • maart 14, 2016 at 9:58 am
  Permalink

  Voor het eerst naar de sauna, dat was voor mij wel even spannend! Ik ben expres op een badkledingdag gegaan om eens te kijken hoe het nou was. Overigens wel een heerlijke dag gehad zonder dat ik mij ongemakkelijk voelde!

  Reply
 • mei 4, 2016 at 11:49 am
  Permalink

  Ik wil binnenkort voor het eerst naar de sauna. Heeft iemand een aanrader waar ik het beste voor de eerste keer heen kan gaan? Het lijkt mij niet echt fijn om een drukke en populaire spa te bezoeken. Mede omdat ik geen bekende tegen wil komen.

  Reply
  • mei 4, 2016 at 11:51 am
   Permalink

   Ik ben ooit voor het eerst naar Spa Zuiver geweest, heel chill! Ook Fort Beemster en SpaSereen zijn heel goed, als je tenminste in de buurt van Amsterdam woont.

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *