Zonder stress op vakantie: 5 tips

Vakantie is voor veel mensen een heerlijk vooruitzicht. Het vooruitzicht dat je een periode geen stress meer hebt en geen volgeplande agenda. Dit maakt mensen vaak gelukkig. Maar wist je dat veel mensen het toch moeilijk vinden om vanaf dag één volledig te ontspannen? Zonde, want de vakantie vliegt altijd voorbij. Spawellnessgids.nl geeft je deze week enkele tips om het maximale uit je vakantie te halen.

1. Zeg vaker “nee” voordat je op vakantie gaat.

De laatste weken voor je vakantie is vaak druk en stressvol. Dit komt vaak omdat alles op het laatste moment nog af moet. Stel je eigen grenzen wat je wel en niet aankan. Zeg dus niet meteen ‘ja’.

2. Maak van te voren plannen

Door je vakantie van te voren al goed voor te bereiden en te plannen, is de kans op een geslaagde vakantie het grootst.  Maak plannen wat je allemaal wilt doen en wat je allemaal wilt bezichtigen. Maak daarnaast een checklist van dingen die je allemaal mee wilt/moet nemen. Doe je dit niet, dan ga je vaak pas kort voor je vakantie nadenken over wat je allemaal moet inpakken. Dit veroorzaakt extra stress, wat in principe onnodig is.

3. Betaal rekeningen

Zorg ervoor dat al je rekening zijn betaald voordat je op vakantie gaat. Veel mensen gooien alle facturen en rekeningen op een hoop en besluiten om hier pas na de vakantie naar de te kijken. Door alle rekening netjes weg te werken, ontneem je jezelf onnodige stress.

4. Ga naar de sauna

Door gebruik te maken van de sauna zweet je alle afvalstoffen uit die de energiedoorstroming in je lichaam kunnen blokkeren. Veel mensen komen doorgaans als herboren terug van een dagje spa en dit vormt dan ook één van de beste voorbereidingen voor je vakantie. Dit komt omdat de sauna een ontspannend effect heeft op zowel lichaam als geest.

5. Trek de natuur in

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een natuurlijke omgeving positieve gevoelens versterkt en gespannenheid vermindert. Maak dus voordat je op vakantie gaat een heerlijke boswandeling of pak de fiets en stippel voor jezelf een mooie fietsroute uit.
3 reacties op “Zonder stress op vakantie: 5 tips

 • maart 16, 2016 at 9:37 am
  Permalink

  Zo herkenbaar dat punt over betaalde rekeningen, overkomt mij ook ieder jaar. Elk jaar zorgt het er weer voor dat ik met stress op vakantie ga.

  Reply
 • maart 16, 2016 at 12:45 pm
  Permalink

  Voor mij is het van tevoren plannen maken voor op vakantie een goede tip! Ik merk altijd, dat wanneer ik op vakantie ben, moet ik alles eerst uitzoeken wat waar zit en dat je moet gaan zoeken. Ook leuk voor de voorpret natuurlijk om van te voren uit te zoeken wat er allemaal te doen, leuke restaurantjes en waar de supermarkten zitten.

  Reply
 • april 4, 2016 at 10:07 am
  Permalink

  het ergste wat er is: stress voor vakantie! Je vakantie begint gewoon al slecht. Ik zorg er altijd voor dat alles enkele dagen van te voren al geregeld is. Hiermee voorkom je dat je al stress hebt voordat je op vakantie gaat.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *