‘Te weinig zout verhoogt kans op hart- en vaatziekten’

Doorgaans is het bij veel mensen bekend dat het nuttigen van te veel zout gezondheidrisico’s kan opleveren. Maar wist je dat te weinig zout ook de kans op hart-en vaatziekten verhoogd? Uit een wereldwijd onderzoek, dat gepubliceerd is in The Lancet, blijkt dat alleen mensen met een te hoge bloeddruk moeten minderen.

In totaal deden er wereldwijd 133.000 mensen mee aan het onderzoek, dat werd geleid door wetenschappers van de McMaster Universiteit in Canada. In het onderzoek stond de relatie tussen de inname van natriumzout en hart- en vaataandoeningen centraal. Hierbij werd rekening gehouden met mensen met een hoge en normale bloeddruk. Om conclusies te trekken uit de vraagstukken werd de hoeveelheid natrium in de urine van de deelnemers met elkaar vergeleken

Uit de resultaten kon geconcludeerd worden dat bij mensen met een normale bloeddruk een grote hoeveelheid natrium geen risico’s met zich mee bracht. Daarentegen nam bij een te kleine hoeveelheid natrium de risico’s juist toe. Let daarom bij het bereiden van het eten goed op hoeveel zout je gebruikt.

Lees ook: Is zeezout gezonder dan keukenzout?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *