Zwangerschapsmassage

Kan ik mij tijdens mijn zwangerschap laten masseren?

Ja, je kunt een massage nemen vanaf 12 weken. Je zult je wellicht afvragen: waarom na 12 weken pas? Zuiver voert gedurende de eerste 12 weken geen massages uit omdat een massage het proces van het innestelen van de embryo in de baarmoeder kan verstoren. Tussen de 12 en 36 weken mag je wel een massage nemen, maar alleen een zwangerschapsmassage. Deze massage is speciaal op de zwangerschap aangepast en zorgt dat je niet te veel druk krijgt. Zo vermijdt je druk op je onderrug en geven we geen drukpunten onder je voeten, rond je enkels, je kuiten, nek en handen. Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van een speciale body cusion zodat je op je buik kunt liggen, zonder druk op de buik te ervaren. Het kussen is aan te passen aan de grootte van de buik. Daarnaast  bieden de kussens ruimte voor de borsten en  wordt het bekken ondersteund. Dit wordt door gasten als zeer fijn en prettig ervaren. Dankzij een speciale body cusions en bedden is het bij sommige vrouwen zelfs mogelijk om de behandeling nog tot 42 weken uit te voeren.

input_frame_image
Foto: Spa Sport Hotel Zuiver

Wat is een zwangerschapsmassage?

De zwangerschapsmassage is een massage met veel afvoerende grepen, waardoor de lymfe gestimuleerd wordt. Dit maakt de massage vooral fijn wanneer je vocht rond je enkels en handen vasthoudt, iets waar veel vrouwen mee te maken krijgen als ze zwanger zijn. Ook een bezoek aan de sauna heeft een vochtafvoerend effect en zorgt dat je bloedsomloop verbetert en kan daarom ondanks bovengenoemde punten erg ontspannend en fijn zijn tijdens je zwangerschap.

Naast de zwangerschapsmassage zijn er bij Zuiver ook diverse Comfort zone producten te koop die zwangerschapsklachten kunnen verminderen of verhelpen. Twee voorbeelden zijn de Leg gel en de Elastilizing oil van Body Strategist. Tijdens de zwangerschap houd je vocht vast, voornamelijk in je voeten en benen. De Leg gel zorgt ervoor dat het vocht op de juiste manier wordt afgevoerd. Daarnaast kan er tijdens de zwangerschap striae ontstaan, bijvoorbeeld op de buik. Door het gebruik van deze Elastilizing oil wordt dat proces tegengegaan en blijft de huid van de buik soepel en gevoed.

Kan ik naar de sauna als ik zwanger ben?

Tijdens een gezonde zwangerschap kun je na de eerste drie maanden naar de sauna. Echter is het verstandig om als beginnende saunaganger, wanneer je zelden tot nooit naar de sauna gaat, pas weer na je zwangerschap naar de sauna te gaan. Want in jouw geval moet je lichaam wennen aan de zwangerschap én de sauna. Twijfel je? Neem in dat geval contact op met de verloskundige, zodat je gerichte vragen afgestemd op jouw persoonlijke situatie kunt stellen.

Wat mag ik wel/niet in de spa als ik zwanger ben?

Er zijn een aantal faciliteiten in de spa waar je geen gebruik van kunt maken als je zwanger bent. Zo is de infraroodsauna wegens de diepe, intensieve werking niet voor jou toegankelijk. Ook is het niet verstandig om tijdens je zwangerschap gebruik te maken van de aromabaden, whirlpools of dompelbaden, omdat deze baden een infectiegevaar met zich meebrengen. Om na de sauna af te koelen kun je daarom het beste kiezen voor een koude douche. Voor alle sauna’s geldt tot slot: houd maximaal tien minuten per sauna aan en ga niet in het heetste gedeelte zitten. Word je duizelig of voel je je niet goed? Luister naar je lichaam en beëindig je saunasessie in dat geval direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *